Връщане и рекламация

Уважаеми Клиенти,
ние от https://dressmania.bg/, сме наясно, че е възможно продуктите, които ви продаваме да имат скрити фабрични дефекти, да не отговарят напълно на вашите очаквания. Съществува и вероятността, когато облечете някоя дреха, закупена от нас, вие да не се харесате.

Изброените причини, както и Закона за Електронна Търговия, ни задължават да приемем обратно вашата поръчка и да възстановим заплатената от вас сума.

Когато желаете да върнете закупен от сайта продукт, моля имайте предвид следното:

Иноватория ООД, в качеството си на собственик на сайта https://dressmania.bg/, възстановява суми по върнати поръчки само по банков път.
За тази цел вие трябва да ни изпратите IBAN (банкова сметка), по който да се възстанови сумата от поръчка. Връщането на пари по банков път е единственият доказателствен начин, че сумата ви е била възстановена. 
Суми по върнати поръчки се възстановяват в срок от 10 работни дни, само срещу върнат продукт, чиято цялост и приличен търговски вид не е нарушен, както и връщане на придружаващите го документи - поръчка, с която удостоверяване реалната покупка и вашата идентичност като клиент.

Възстановяват се суми по поръчки върнати в 14 дневен срок от датата на доставка. Суми по поръчки, при които този срок е изтекъл, не се възстановяват, както и такива с липсващи документи.

 Чл. 54. от ЗЗП (2) Търговецът е длъжен да възстанови получените суми, като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при първоначалната трансакция, освен ако потребителят е изразил изричното си съгласие за използване на друго платежно средство и при условие че това не е свързано с разходи за потребителя.


Потвърждаването на всяка поръчка, в нашия онлан магазин е свързана с приемане на Общите Условия, с което ние приемаме вашето изрично съгласие за възстановяване на суми, по евентуално върнати поръчки, по банков път. 

Възстановява се само стойността на дрехите, без разходите по доставка, в двете посоки, с изключение на случаите, когато дрехите се връщат поради фабричен дефект или пълно несъответствие (цвят, вид) със снимките на дрехата, показани в сайта, грешно изпратен продукт. 

За фабричен дефект не се приемат стърчащи конци, леко разминаване в цвета на дрехата, което е възможно поради различия в мониторите и екраните на използваните устройства.

Настоящите условия за връщане на продукти са част от Общите Условия за ползване на сайта https://dressmania.bg/. Те могат да бъдат променяни в съответствие с промени в българското законодателство.
Правилата за връщане на закупени продукти се спазват стриктно, моля имайте предвид тези условия, когато пазарувате в нашия сайт.

Процедура на връщане:

В опаковката, на получената поръчка, ще откриете ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ, ЗАМЯНА или РЕКЛАМАЦИЯ, който трябва да попълните, по начина който е указан в него. Изпратете ни пратката по куриер, който предпочитате. След получаването и прегледа й, ще ви възстановим сумата в посочения по-горе срок или ще ви върнем продукт, с който искате да замените върнатия.

Спазваме стриктно описаната процедура, както и посочените срокове за приемане на върнати поръчки и възстановяване на суми. За да се възползвате от правата си на потребител, имайте предвид законовите изисквания и срокове.

Пратки за наша сметка приемаме само, когато продукта е с фабричен дефект или не съответства на снимките в сайта или когато желаете да се възползвате от преференциалната цена за връщане. Когато връщането е за наша сметка използвайте само куриерски фирми: Рапидо/ Спиди (национален телефон за поръчка 0 700 1 6006), като посочите името на фирмата и адрес, отбелязан във формуляра за връщане. 

Сайтът предлага фиксирана цена на доставка, но разходите по връщане и замяна - стойността на куриерските услуги в двете посоки, са за сметка на клиента, направил поръчката, по тарифа на куриерската фирм, с която връща пратката. 

ПРОЦЕДУРАТА за връщане на продукти се спазва стриктно, поради което не се налага да се свързвате с нас и да ни информирате, че връщате закупена стока.

Следвайте инструкцията за връщане или ни пишете на адрес info@dressmania.com, при пълна яснота и коректно попълнена банкова сметка, получател, ще получите сумата за върната пратка в срок от 10 работни дни. 

--

 
Повече за вашите права като ПОТРЕБИТЕЛ, можете да прочетете ТУК - ОНЛАЙН РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ


Желаем ви приятно пазаруване!